+90 212 494 46 30 / +90 533 768 80 66    siparis@tuannaambalaj.com   

MUKAVVA İLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER

 

Oluklu Mukavva;

Oluklu mukavva, bir veya daha fazla oluklu tabaka (nın/ların) alt ve/veya üst yüzeylerinin düz tabaka ile kaplanmasıyla meydana gelen mamuldür. Oluklu Mukavvanın farklı amaçlara hizmet eden çeşitli türleri vardır. Bu cinslerin üretiminde çeşitli dalga boylarında ondüle kullanılır.

Oluklu Mukavva

Tek Yüzlü Oluklu Mukavva (Ondüle);

Tek yüzlü oluklu mukavva (Ondüle), bir oluklu tabakanın yalnız bir yüzünün düz tabaka ile kaplanmasıyla meydana gelen oluklu mukavvadır Ondülenin tek yüzüne kâğıt yapıştırılmasıyla "Tek Yüzlü", her iki yüzüne kâğıt yapıştırılmasıyla "Oluklu Mukavva" elde edilir.

Çeşitli dalga boylarında birden fazla ondülenin yüzeylerine kâğıt yapıştırılarak birleştirilmesiyle "Çift Dalga Oluklu Mukavva" ve "Üç Dalga Oluklu Mukavva" da üretilmektedir.

Tek Dalgalı Oluklu Mukavva

Tek Dalgalı Oluklu Mukavva;

Tek dalgalı oluklu mukavva, bir oluklu tabakanın her iki yüzeyinin düz tabaka ile kaplanmasıyla meydana gelen oluklu mukavvadır.

Çift Dalgalı Oluklu Mukavva;

Çift dalgalı oluklu mukavva, düz bir tabakanın alt ve üst yüzeylerine yapıştırılmış oluklu tabakaların alt ve üst yüzeylerinin düz tabaka ile kaplanmasıyla meydana gelen oluklu mukavvadır.

Üç Dalgalı Oluklu Mukavva;

Üç dalgalı oluklu mukavva, aralarındaki iki düz tabakaya yapıştırılmış üç oluklu tabakanın altının ve üstünün düz tabaka ile kaplanmasıyla meydana gelen oluklu mukavvadır.

Çift Dalgalı Oluklu Mukavva

 
DALGA TİPLERİNE GÖRE OLUKLU MUKAVVALAR

İri Dalgalı Oluklu Mukavva (A-Dalga)

Bir metredeki oluk sayısı 104-125, oluk yüksekliği 4,5 mm - 4,7 mm arasında olan oluklu mukavvadır. Oluk yüksekliğine bağlı olarak kalın duvarlı olması, düşeydeki yükleri çok iyi taşımasını yatayda ise kolay ezilebildiği için çok iyi yastıklama yapmasını sağlar. Yüzey ezilmeye zayıf olan bu cins, dalga aralığının fazla olması nedeniyle düzgün baskı yüzeyi vermez. A dalga çift dalga kombinasyonlarında iç yüzde kullanılır. Bu şekilde içerideki ürününe gelen darbeler absorbe edilir.

İnce Dalgalı Oluklu Mukavva (B-Dalga)

Bir metredeki oluk sayısı 150-184, oluk yüksekliği 2,1 mm - 2,9 mm arasında olan oluklu mukavvadır. Kullanımı en yaygın olan cinstir. Duvar kalınlığının az olması nedeniyle düşeydeki yükleri taşımadaki dayanıksızlığına karşın, dalgaların daha sık olması nedeniyle yüzey ezilmeye oldukça dayanıklıdır. Yine bu niteliğine bağlı olarak baskıda oldukça iyi sonuç verir.

Orta Dalgalı Oluklu Mukavva (C-Dalga)

Bir metredeki oluk sayısı 120-145, oluk yüksekliği 3,5 mm - 3,7 mm arasında olan oluklu mukavvadır. A ve B dalgalardan sonra ortaya çıkan ve her ikisinin de iyi özelliklerini taşıyan bu dalga cinsi iyi taşıyıcıdır ve baskıda iyi sonuç verir. Bu cins, zamanla A dalganın yerini almaktadır.

Mikro Dalgalı Oluklu Mukavva (E-Dalga)

Bir metredeki oluk sayısı 275-310, oluk yüksekliği 1,15 mm - 1,65 mm arasında olan oluklu mukavvadır. Metredeki oluk sayısının fazla olması nedeniyle mükemmel yüzey ezilme direnci olan E Dalga, baskıda tüm diğer dalga cinslerine göre en iyi sonucu verir. Bu özellikleri ve hafifliği nedeniyle karton ambalajların yerini almaktadır. Yalnız başına taşıma ambalajı olarak kullanılamaz. Başka bir dalga ile birleştiğinde mükemmel bir ambalaj malzemesi olur. F dalga ve N dalga, E dalgadan daha ince olan diğer türlerdir.

  • 1
  • 2

İletişim Bilgilerimiz

Merkez Adres

Atatürk Mahallesi
Mercan Sokak No.:13
İkitelli/Küçükçekmece/İST.

Telefon & E-Posta

tel +90 212 494 46 30
+90 533 768 80 66
siparis@tuannaambalaj.com

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma: 09:00 - 19:00
Cumartesi: 09:00 - 13:00